Проща освітян у Зарваниці

2015-09-26

26 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася сьома професійна проща працівників сфери освіти. У паломництві взяли участь близько 3 тисяч освітян з різних областей України, а також голова комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Лілія Гриневич. У паломництві брали участь і вчителі Бучацької гімназії ім. В.М.Гнатюка

Божественну Літургію на подіумі біля Собору Матері Божої Зарваницької очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), який привітав прочан з Днем вчителя.

«Вчительська праця - це не лише професія, а й покликання та велика місія, - зазначив у духовному слові Митрополит Василій. – Це місія та завдання від Господа служити для добра ближнього, суспільства… Правдивими ознаками справжнього покликання вчителя є щира любов до дітей, до вчительської праці і, особливо, радість і духовна насолода від своєї діяльності». Архиєпископ наголосив, що українські школи повинні творити спільноту вчителів, учнів та батьків, у якій кожен віднайде своє ідентичність.

Відтак відбулося освячення води, Панахида за героями, які віддали своє життя за Україну, Хресна дорога та поклоніння чудотворній іконі Матері Божої Зарваницької.

/Files/images/2015-09-26 11.30.02.jpg

Галерея "Освітянська проща в Зарваницю"

Кiлькiсть переглядiв: 468

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.