Лунають дзвони Шевченкової правди

2018-03-07

Українців об’єднує спільна історична пам'ять та культурне надбання нації. У складні моменти ці фактори консолідують нас навколо прагнення жити у вільній демократичній державі, за яку боролися цілі покоління. Хтось відстоював право нашої країни на самовизначення зі зброєю в руках, а інші силою свого слова надихали на подвиг. Одним із символів нашої Батьківщини став Тарас Григорович Шевченко, який у своїх творах описав глибину болю і трагедію українського народу в його прагненні до життя у вільній державі. Ми пам’ятаємо про великого Кобзаря і часто згадуємо його мудрі напутні слова, будуючи омріяну поетом Україну.

Галерея "Тернистими шляхами Шевченкової правди"

Сьогодні, 7 березня, з нагоди 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у районному будинку культури відбулося музично-театралізоване свято «Лунають дзвони Шевченкової правди», у якому взяли участь голова районної державної адміністрації Віталій Бебих, його заступники Іван Кузь та Ігор Погонець, керівники та працівники структурних підрозділів РДА, районної та міської рад, установ та організацій району, представники політичних партій та громадських організацій, учнівська молодь та громадськість краю.

Про життєвий і творчий шлях великого поета, художника, людину, на яку орієнтуються українці - Тараса Шевченка розповіла вчитель української мови та літератури Бучацької гімназії Світлана Закришка.

Далі зі сцени лунали поезія Шевченка, пісні на його слова й йому присвячені, а до підніжжя пам’ятника Великому Кобзареві були покладені квіти.

Завершився захід, який підготували вчителі та учні Бучацької гімназії ім. В.Гнатюка та Бучацької музичної школи, спільним виконанням «Заповіту» Тараса Григоровича Шевченка.

Заступник голова райдержадміністрації Ігор Погонець щиро подякував організаторам та безпосереднім учасникам за чудовий концерт, а також всім глядачам у залі, що своєю присутністю вшанували пам'ять великого українського генія.

Дорожіть Шевченком! Він був, є і залишиться нашою національною гордістю. Ми з вами повинні завжди пам’ятати Тарасове слово, любити його і шанувати.

Кiлькiсть переглядiв: 425

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.